Inspiratie omgeving

Zaltbommel

B&B Bommel ligt aan de oude stadsgracht genoemd naar veldheer Maarten van Rossem, in het prachtige vestingstadje Zaltbommel.

De beroemde Sint-Maartenskerk zonder spits, van het bekende liedje, het Stadskasteel Zaltbommel met een kleine mooie collectie, de roots van Fiep Westendorp, de oude stadswallen en het stadspark, de markt en Waalkade met gezellige terrassen, winkeltjes en horeca; u kunt zich hier goed vermaken.

Als u verder wilt kijken kunt u het rivierengebied intrekken.

Bommelerwaard

De Bommelerwaard hoort bij het mooie Rivierenland, grenst aan de Betuwe en ligt in een kom van Brabant. Kortom veel te zien en te ondernemen op het gebied van natuur, cultuur en evenementen. Wandelen en fietsen wordt hier enorm veel gedaan.

  • ’s Hertogenbosch, de hertog-stad, met de Sint Jan en het vernieuwde museumkwartier én straatjes vol winkeltjes en horeca is een prachtige stad om te bezoeken.
  • Tiel is dé Betuwe-stad met het Tielse Flipje museum en een mooie kade aan de Waal.
  • In de Bommelerwaard zelf is er het zuiden met zijn op Brabant georiënteerde plaatsen als Ammerzoden en Hedel. En er zijn nog mooie rustige dorpen als Rossem en Poederoijen, waar al fietsend of wandelend over de dijken nog wel eens een potje jam gekocht kan worden.
  • Slot Loevestein is natuurlijk te bezichtigen én vandaar kunt u naar
  • Woudrichem, of dichterbij met de pont naar Vuren richting Gorinchem.

Tips, gidsen, wandelkaarten en recreatie

Op de kamer vind u allerlei naslagwerk, folders en tips over Zaltbommel en omgeving en kijk ook op de volgende sites voor nog meer tips: